- 60 minute
- 4 porții
Ingrediente
Pentru Quiche:
・300g buchețele de broccoli
・800g roșii mici tăiate în jumătate (de preferință roșii cherry sau grape)
・200g ceapă roșie tăiată în cubulețe
・8 căței de usturoi, cu coajă
・2 căni de apă
・400g de făină de năut
・4 linguri de suc de lămâie
Asezonează-ți quiche-ul cu această combinație aromată de condimente:
・1/2 linguriță de salvie
・1/2 linguriță de măghiran
・1/2 linguriță de cimbru
・1/4 linguriță de nucșoară
・1/2 linguriță de rozmarin
・1/2 lingură de piper negru
・2 lingurițe de sare de mare
Cum se prepară:
▻Preîncălzește cuptorul la 200°C (400°F) și așează pe foi de copt buchețelele de broccoli, roșiile, ceapa roșie și cățeii de usturoi în coajă și coace-le timp de aprox. 15-20 de minute, până se înmoaie. Așteaptă să se răcească usturoiul copt suficient de mult pentru a-l putea decoji (în acest moment s-ar putea să fie deja cremos).
▻Adaugă usturoiul într-un blender împreună cu apa, făina de năut, sucul de lămâie, amestecul de condimente, sarea și piperul și amestecă până obții un aluat.
▻Amestecă aluatul cu legumele rumenite și se toarnă acest amestec într-o tavă de quiche sau tartă sau într-o cratiță ce poate fi folosită în cuptor. Dacă vrei să te asiguri că nu se lipește tavă, tapetează tava cu hârtie de copt.
▻Coace quiche-ul timp de 30-35 de minute. Vei ști că este gata atunci când suprafața este aurie și dacă îl înțepi în mijloc cu o scobitoare, iese curată. Scoate quiche-ul din cuptor și lasă-l să se răcească înainte de a-l servi. Este delicios atât cald, cât și rece!