Caută

Mini-batoane energizante

Energy mini-bars

Ingrediente

∙ 100 g fulgi de ovăz

∙ 4-5 curmale fără sâmburi

∙ 3 linguri lapte de cocos, moale

∙ 1 lingură sirop de arțar

∙ 1 linguriță pudră de afine sălbatice

∙ 1 lingură suc proaspăt de lămâie

∙ 100g amestec de nuci măcinate (nuci, caju, alune etc.)

Cum se prepară?

▻ Preîncălzește cuptorul și rumenește ușor ovăzul timp de 10 minute, amestecându-l de câteva ori. Scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească.

▻ Adaugă curmalele, laptele de cocos, siropul de arțar și sucul de lămâie într-un robot de bucătărie și amestecă până la omogenizare. Transferă amestecul într-un castron mare.

▻ Macină sau zdrobește nucile și adaugă-le în bolul mare.

▻ Adaugă în bol ovăzul prăjit și pudra de afine sălbatice și amestecă bine, până la omogenizare.

▻ Întinde compoziția uniform pe o tavă, și preseaz-o bine, formând un strat gros de 1-1,5 cm.

▻ Congeleaza-l timp de 30 de minute sau dă-l la frigider peste noapte înainte de a-l tăia în cuburi sau dreptunghiuri.

Cumpără ingredientele pentru rețetă

AFINE SĂLBATICE ORGANICE (LIOFILIZATE)

FULGI DE OVĂZ TERRASANA – FĂRĂ GLUTEN (BIO)

Dacă îți place, împărtășește cu alții!

Mai multe rețete