- 40 minute
- 6 porții
Ingrediente
∙ 100 g fulgi de ovăz
∙ 4-5 curmale fără sâmburi
∙ 3 linguri lapte de cocos, moale
∙ 1 lingură sirop de arțar
∙ 1 linguriță pudră de afine sălbatice
∙ 1 lingură suc proaspăt de lămâie
∙ 100g amestec de nuci măcinate (nuci, caju, alune etc.)
Cum se prepară?
▻ Preîncălzește cuptorul și rumenește ușor ovăzul timp de 10 minute, amestecându-l de câteva ori. Scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească.
▻ Adaugă curmalele, laptele de cocos, siropul de arțar și sucul de lămâie într-un robot de bucătărie și amestecă până la omogenizare. Transferă amestecul într-un castron mare.
▻ Macină sau zdrobește nucile și adaugă-le în bolul mare.
▻ Adaugă în bol ovăzul prăjit și pudra de afine sălbatice și amestecă bine, până la omogenizare.
▻ Întinde compoziția uniform pe o tavă, și preseaz-o bine, formând un strat gros de 1-1,5 cm.
▻ Congeleaza-l timp de 30 de minute sau dă-l la frigider peste noapte înainte de a-l tăia în cuburi sau dreptunghiuri.