- 15 minute
- 4 porții
Ingrediente
∙ 1 ½ cană de sparanghel crud tăiat și mărunțit grosier
∙ 5 căni de spanac bine presat
∙ ½ cană de roșii cherry
∙ 1 cățel de usturoi, tocat grosier
∙ 2 ½ lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors
∙ ¼ cană de frunze de coriandru proaspăt
∙ ¼ cană de frunze de busuioc proaspăt
∙ 1 lingură de miere crudă sau 2 curmale Medjool fără sâmburi
∙ ¼ până la ½ linguriță de boia sau fulgi de ardei roșu
∙ 1 linguriță de pulbere de reishi
Cum se prepară
▻Într-un robot de bucătărie, amestecă sparanghelul, spanacul, roșiile, usturoiul, sucul de lămâie, coriandrul, busuiocul, mierea crudă sau curmalele și fulgii de ardei roșu sau cayenne. Poți folosi și un blender, dacă nu ai un robot de bucătărie. Va exista o diferență de consistență, dar ambele variante sunt delicioase.
▻Utilizând o spatulă, răzuiește amestecul de pe margini, după cum este necesar. Procesează amestecul până când devine omogen și cremos, dar păstrând textura ingredientelor, timp de 2 până la 3 minute.
▻Servește imediat cu legume crude, cum ar fi felii de ardei gras (roșu, galben sau portocaliu), felii de castravete, bastonașe de morcov, bastonașe de țelină sau frunze de salată.
Alternativ, poți servi sosul ca supă sau îl poți folosi ca umplutură pentru jumătăți de roșii sau ca sos pentru cartofi fierți. Poftă bună!