- 20 minute
- 2 porții
Ingrediente
Pentru clătite, aveți nevoie de:
・1/2 cană + 1-2 linguri de lapte de migdale neîndulcit
・1/3 cană de piure de dovleac neîndulcit
・1 ceașcă de făină de ovăz integrală, fără gluten
・3 linguri de zahăr de nucă de cocos (sau altă opțiune mai sănătoasă de zahăr)
・1/2 linguriță de praf de scorțișoară
・1/8 linguriță de praf de nucșoară
・1 linguriță de praf de copt
・1/4 cană de nuci tocate pentru topping (după preferință pot fi și pecan sau macadamia)
・2-3 linguri de sirop de arțar sau miere crudă, pentru topping
Poți adăuga peste clătite „frișcă” din lapte nucă de cocos bătut cu mixerul:
・O conservă de cremă de nucă de cocos sau lapte de cocos integral (nedegresat) (aprox. 414 ml), răcită la frigider peste noapte
・2-3 linguri de miere crudă sau sirop de arțar
Cum se prepară:
▻Combină laptele de migdale și piureul de dovleac într-un bol mic și amestecă bine.
▻Adaugă făina de ovăz, zahărul din nucă de cocos, scorțișoara, nucșoara și praful de copt într-un bol de dimensiuni medii și combina-le folosind mixerul. Toarnă amestecul de piure de dovleac în amestecul de ingrediente uscate și amestecă până când obțineți un aluat uniform. Adaugă 1-2 linguri de lapte de migdale, dacă este necesar – aluatul trebuie să fie gros, dar să curgă.
▻Așează o tigaie antiaderentă pe foc mediu și adaugăi câteva linguri de aluat de clătite. Porțiile trebuie să rămână separate, astfel încât clătitele să nu se lipească una de alta. Gătește clătitele timp de 2-3 minute pe fiecare parte, până când devin aurii pe dedesubt, apoi întoarce-le. Repetă cu restul aluatului.
▻Pentru frișca de lapte de cocos, răcește un bol în congelator timp de 10 minute. Când bolul s-a răcit, adaugă doar crema groasă de la laptele de cocos, partea care se strânge la suprafață, fără apa de nucă de cocos. Folosind un tel sau un mixer, bate crema timp de câteva minute sau până când obțineți vârfuri moi. Adaugă mierea sau siropul de arțar și bate pentru încă 2 minute.
▻Servește clătitele calde cu frișca de nucă de cocos, nuci tocate și un strop de sirop de arțar. Poftă bună!