- 80 minute
- 4 porții
Ingrediente
∙400g cartofi tăiați în bucăți
∙1 linguriță pudră de usturoi
∙1 linguriță praf de ceapă
∙1 linguriță sirop de arțar pur
Umplutură:
∙250g năut fiert
∙12 roșii cherry, tăiate în sferturi
∙1 legătură de coriandru proaspăt, tocat mărunt
∙100g ardei gras roșu și verde feliat
∙1 avocado copt, feliat
∙1 ceapă roșie mică, feliată
∙2 lingurițe de condimente pentru taco (amestec de praf de chilli, chimen măcinat, sare de mare, piper măcinat, boia de ardei, pudră de usturoi, pudră de ceapă, oregano uscat)
∙2 lingurițe suc de lămâie
∙1 linguriță ardei iute tocat mărunt (optional)
Cum se prepară:
▻ Preîncălzește cuptorul la 200°C.
▻ Se fierb cartofii la abur timp de 20-25 de minute până se înmoaie. Procesează-i într-un robot de bucătărie cu usturoiul praf, ceapa praf și siropul de arțar.
▻ Întinde amestecul pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt, formând 4 cercuri.
▻ Coace-le la cuptor pentru 15-20 de minute până se rumenesc ușor. Lasă-le să se răcească, întoarce hârtia de copt invers și desfă-le ușor de pe hârtie. Pune foile de taco astfel obținute deoparte.
▻ Pentru umplutură, amestecă toate ingredientele și adaugă condimentele pentru taco.
▻ Împarte umplutura pe cele 4 foi rotunde, asigurându-te că pui pe fiecare părți egale din ingrediente (felii de avocado, roșii, năut etc.). Poftă bună!
Sfat: Rumenește năutul fiert în cuptor sau în tigaie până devine crocant.