Caută

Tacos vegetarieni speciali

eggie tacos with a twist

Ingrediente

∙400g cartofi tăiați în bucăți

∙1 linguriță pudră de usturoi

∙1 linguriță praf de ceapă

∙1 linguriță sirop de arțar pur

Umplutură:

∙250g năut fiert

∙12 roșii cherry, tăiate în sferturi

∙1 legătură de coriandru proaspăt, tocat mărunt

∙100g ardei gras roșu și verde feliat

∙1 avocado copt, feliat

∙1 ceapă roșie mică, feliată

∙2 lingurițe de condimente pentru taco (amestec de praf de chilli, chimen măcinat, sare de mare, piper măcinat, boia de ardei, pudră de usturoi, pudră de ceapă, oregano uscat)

∙2 lingurițe suc de lămâie

∙1 linguriță ardei iute tocat mărunt (optional)

Cum se prepară:

▻ Preîncălzește cuptorul la 200°C.

▻ Se fierb cartofii la abur timp de 20-25 de minute până se înmoaie. Procesează-i într-un robot de bucătărie cu usturoiul praf, ceapa praf și siropul de arțar.

▻ Întinde amestecul pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt, formând 4 cercuri.

▻ Coace-le la cuptor pentru 15-20 de minute până se rumenesc ușor. Lasă-le să se răcească, întoarce hârtia de copt invers și desfă-le ușor de pe hârtie. Pune foile de taco astfel obținute deoparte.

▻ Pentru umplutură, amestecă toate ingredientele și adaugă condimentele pentru taco.

▻ Împarte umplutura pe cele 4 foi rotunde, asigurându-te că pui pe fiecare părți egale din ingrediente (felii de avocado, roșii, năut etc.). Poftă bună!

Sfat: Rumenește năutul fiert în cuptor sau în tigaie până devine crocant.

Shop for your recipe
Dacă îți place, împărtășește cu alții!

Mai multe rețete