- 30 minute
- 6 porții
Ingrediente
Pentru orez
∙ 1 cană de orez cu bob scurt (bio și fără gluten)
∙ 1 linguriță zahăr de cocos
∙ 1 linguriță sare
∙ 1 linguriță suc proaspăt de lămâie
Pentru umplutură
∙ 1 castravete mic, feliat în bețișoare subțiri
∙ 1 morcov mic, feliat în bețișoare subțiri
∙ 1 ardei gras rosu, feliat în batoane subțiri
∙ 1 ceapă verde
∙ 1 avocado, feliat subțire
∙ 1 lingură Fulgi organici de Dulse
∙ 3 foi de nori, pentru împachetare
Cum se prepară?
▻ Gătește orezul conform instrucțiunilor, scurge-l dacă este necesar și lasă-l să se răcească. Adaugă zahărul, sarea și sucul de lămâie la orez și amestecă bine. Împarte în 3 părți egale.
▻ Așează o foaie de nori cu fața lucioasă în jos pe un suport de bambus sau pur și simplu pe folie de plastic. Întinde 1 parte din orez cât mai egal pe foaia de nori (cu o lingură umedă sau cu degetele umede)
▻ aliniază orizontal legumele feliate pe centrul orezului. Presară deasupra niște fulgi de dulse.
▻ Rulează ruloul de sushi folosind degetele, asigurându-te că sunt cât de strânse posibil.
▻ Repetă cu celelalte 2 rulouri
▻ Taie la dimensiunea dorită (2-3 cm grosime)
▻ Servește imediat cu sosul preferat și wasabi