Caută

Sushi vegetarian

Vegetarian sushi roll recipe

Ingrediente

Pentru orez

∙ 1 cană de orez cu bob scurt (bio și fără gluten)

∙ 1  linguriță zahăr de cocos

∙ 1 linguriță sare

∙ 1 linguriță suc proaspăt de lămâie

Pentru umplutură

∙ 1 castravete mic, feliat în bețișoare subțiri

∙ 1 morcov mic, feliat în bețișoare subțiri

∙ 1 ardei gras rosu, feliat în batoane subțiri

∙ 1 ceapă verde

∙ 1 avocado, feliat subțire

∙ 1 lingură Fulgi organici de Dulse

∙ 3 foi de nori, pentru împachetare

 

Cum se prepară?

▻ Gătește orezul conform instrucțiunilor, scurge-l dacă este necesar și lasă-l să se răcească. Adaugă zahărul, sarea și sucul de lămâie la orez și amestecă bine. Împarte în 3 părți egale.

▻ Așează o foaie de nori cu fața lucioasă în jos pe un suport de bambus sau pur și simplu pe folie de plastic. Întinde 1 parte din orez cât mai egal pe foaia de nori (cu o lingură umedă sau cu degetele umede)

▻ aliniază orizontal legumele feliate pe centrul orezului. Presară deasupra niște fulgi de dulse.

▻ Rulează ruloul de sushi folosind degetele, asigurându-te că sunt cât de strânse posibil.

▻ Repetă cu celelalte 2 rulouri

▻ Taie la dimensiunea dorită (2-3 cm grosime)

▻ Servește imediat cu sosul preferat și wasabi

Cumpără ingredientele pentru rețetă

Orez cu bob scurt semidecorticat – Fără gluten (bio)

Dacă îți place, împărtășește cu alții!

Mai multe rețete