Caută

Plăcintă de cartofi cu ierburi

Potato Flatbread with Herbs

Ingrediente

∙1 kg de cartofi, tăiați grosier
∙½ ceapă mică, tăiată mărunt
∙ 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
∙½ linguriță de boia de ardei
∙½ cană de făină de cassava (manioc)
∙1/3 cană de amidon de cartofi (sau mai mult, dacă este necesar)
∙2 linguri de cimbru tocat (se pot folosi și alte ierburi, cum ar fi oregano sau salvie)
∙1 lingură de pătrunjel tocat

Cum se prepară

▻Utilizând un vas de gătit la aburi și puțină apă, gătește cartofii la aburi 20-25 min până se înmoaie. Separat, caramelizează ceapa și usturoiul timp de aproximativ 30 de secunde. Pune cartofii într-un castron împreună cu paprika, ceapa și usturoiul. Pasează până la omogenizare și se lasă deoparte 10 min să se răcească.
▻Încălzește cuptorul la 200°C. Tapetează o foaie de copt cu hârtie de copt. Adaugă făina de manioc și amidonul de cartofi la piureul de cartofi și frământă până când obții un aluat moale care nu este lipicios, adăugând mai mult amidon dacă este necesar.
▻Întinde aluatul uniform la aproximativ 1 cm grosime pe foaia de copt, presară-l cu ierburile tocate și presează-l ușor. Se coace la cuptor pentru aproximativ 25-35 min, până când se rumenește deasupra. Se lasă să se răcească timp de 15 min înainte de a se tăia în felii.

Shop for your recipe
Dacă îți place, împărtășește cu alții!

Mai multe rețete