- 30 minute
- 2 porții
Ingrediente
∙400 g de fasole verde proaspătă
∙1L apă.
∙1 linguriță de sare de mină grunjoasă
∙ un borcan de sticlă de ¾ L
Cum se prepară:
▻ Într-o oală mare, adaugă apa și sarea. Se aduce apa la fierbere și se adaugă fasolea verde.
▻ Așteaptă ca apa să ajungă din nou la fierbere și fierbe fasolea timp de 3-4 minute.
▻ Scoate fasolea și se păstrează apa.
▻ Lasă fasolea să se răcească 5-10 minute, apoi așează tecile ușor pe verticală într-un borcan de ¾ L sterilizat în prealabil.
▻ După ce ai pus toată fasolea în borcan, toarnă în borcan o parte din apa în care a fost gătită, până ajungi aproape de gura borcanului, lăsând 1,5-2 cm gol. Strânge capacul.
▻ Etichetează borcanul cu numele și data, folosind etichete șic detașabile fără urme.